Očesni center Avsec

Leto 2017
Status: dokončano
Lokacija: Domžale
Neto tlorisna površina: 76 m2
Foto: Klemen Brumec
Mizarska dela: Mizarstvo Štolfa


Pred prenovo je bil prostor razdeljen na manjše prostore, ki funkcijsko niso bili povezan, potrebni pa so bili temeljite osvežitve.
Želje naročnika so bile predvsem po funkcionalni razporeditvi prostorov, tako da se naključni obiskovalci prodajalne ne bi mešali s pacienti, ki v čakalnici čakajo na sprejem v ambulanto, hkrati pa bi zaposlenim omogočil zasebnost in nemoten dostop do servisnih prostorov.
V prodajalni so, glede na majhen prostor, želeli doseči maksimalno število površin za razstavljanje produktov.
Tloris smo zasnovali krožno in s tem zagotovili boljšo pretočnost.
Iz čakalnice lahko pacienti opazujejo dogajanje v prodajalni, si tako krajšajo čas in že izbirajo očala. S to transparentnostjo zabrišemo mejo med ambulanto in prodajalno, hkrati pa dosežemo občutek večjega prostora in dodatnih razstavnih površin.
Z barvno shemo in uporabljenimi materiali smo želeli svetel in svež izgled. Materiali se v optiki in ambulanti dopolnjujejo. Ambulanta je v beli barvi z dodatki vijolične, medtem ko so v optiki uporabljeni bogatejši materiali kovinskega izgleda z močnimi barvnimi poudarki (elementi v prostoru) v temno zeleni in že prej omenjeni vijolični barvi.

vsi projekti prejšnji 21 / 38 naslednji
Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec Očesni center Avsec