Hiša A

Neto površina: 140m²

Leto projekta in izvedbe: 2018

Foto: Klemen Brumec

 Izvajalci:

Studio.a+v (projekt in vodenje )

Mizarstvo Štolfa (pohištvena oprema)

Gracia (keramičarska dela)

Steklarstvo Rojs ( nadstrešek vhoda)

Alfa – M (lesen prizidek s fasado)

TomDom (gradbena dela)

Elektro Zavodnik (elektroinstalacije)

Instalacije Podjed (strojne instalacije)

Pirnar (vhodna vrata)

Ombra (bioklimaska pergola)

Svetlarna (luči)

Reali (parketarska dela)

 

Naročnikom organizacija tlorisa ni odgovarjala že od začetka, saj so si želeli čim več odprtih bivalnih površin s pogledom na na travnik, gozdni rob in bajer v bližini.

Hiša je namenjena bivanju 4-članske družine z dvema otrokoma in dvema psoma. Njihove potrebe so se s časom spremenile. Pojavila se je prostorska stiska.

Z upoštevanjem želja naročnika smo zasnovali montažen prizidek v pritličju obstoječega objekta, ki s svojo prezračevano, perforirano pločevinasto fasado in pripeto nadstrešnico vizualno odstopa od osnovnega objekta.

Glavni vhod na daljši stranici objekta je označen s steklenim nadstreškom in polnimi vhodnimi vrati z večjo stransko zasteklitvijo preko katere se nakazuje ureditev notranjosti.

Za razliko od prvotne ureditve je kuhinja z otokom ter s shrambo umeščena kot nerazdružljiv del dnevno - bivalnega prostora z dnevno sobo in jedilnico. Velike okenske oziroma panoramske odprtine pa dopuščajo željeni stik z naravo v okolici in dovolj dnevne svetlobe, ki se jo lahko zastira z vgrajenimi senčili.

Pri zasnovi notranje opreme smo se oprli na obstoječi parket, ga povezali z lesenim furnirjem ter talno keramiko brušenega betona. Le-ta na steni kamina, kuhinje in jedilnice preide tudi v stensko oblogo.

Vsa nova oprema je izvedena po meri. V prostore smo poleg lesenega furnirja in teraco keramike umestili barvne poudarke. V kuhinji so kuhinjski elementi v lovsko zeleni barvi, v dnevnem wcju pa prevladuje vinsko rdeča v kombinaciji z modro.

Predsobo zaznamuje dolga garderobna omara, ki je z dvema nišama s keramičnim hrbtiščem neločljivo povezana z ostalim interjerjem. Predsoba se zaključi s predelno steno, ki jo loči od dnevnega WC-ja, in je obložena z zrcalom. Refleksija stenskega zrcala prostor navidezno podaljša in mu doda svoj čar, uporabnikom pa omogoči, da se lahko ogledajo od glave do pet.

S svojstvenimi dodatki so naročniki dodali nepogrešljiv delež pri prenovi objekta, ki je sedaj res samo njihov. Predvsem je zanimiv pogled na stopnišče, kjer te na steni pozdravi medved in v pisarni rogovje jelena.

S projektom smo družini zagotovili prenovljeno pritličje objekta, ki jim nudi novo bivanjsko kvaliteto na isti lokaciji.

Otroka sta tako dobila vsak svojo sobo, mama senčno teraso s pogledom v naravo, oče, sicer navdušen lovec, svoj mirni delovni kotiček, psa pa svoj počivalni kot pod stopniščem.

 

 

 

 

vsi projekti prejšnji 2 / 38 naslednji
Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A Hiša A